Tetovált szemöldök ápolása

A vendégek nagyon örülnek az elkészült dekoratív szemöldök tetoválásuknak, de a többségük azt hiszi, ezzel le van tudva a gond, többet nem kell foglalkozni vele. Hát ez korántsem így van! Minden akkor szép, ha gondozva van, ápolják, karban tartják azt! Na jó, de mit is jelent ez valójában?!

1. Közvetlenül a szemöldök tetoválás elkészítése után – ahogy azt minden esetben elmondom a vendégeimnek – kerülni kell a napozást, szoláriumot és természetesen a strandot, fürdőzést. Javasolt a felületet egy speciális tetoválás utáni ápoló krémmel bekenni, mely védi a felületet és segíti a gyógyulási folyamatot.

2. A tetoválás után is törődni kell a szemöldökkel. Tetoválással hangsúlyozni lehet a színt, de a formát később is alakítani kell. A tetoválás vonalából kilógó szálakat továbbra is ki kell szedni csipesszel, hiszen ha azok kinőnek, akkor elrontják az egész összképet és ápolatlan lesz.

3. A szemöldök szedést csipesszel sok vendég még megcsinálja, hiszen zavarják a szálak, de ez még mindig nem elég ahhoz, hogy tényleg szép legyen. Hiába a tetoválás, ha a szemöldök szőrszálak színe nagyjából sem egyezik a tetoválás színével, akkor megint mókás lesz a kép. Ugye milyen furcsa a barna tetoválás felett lévő szőke vagy akár ősz szálak? A tetoválás nem helyettesíti a szőrszálak festését! Továbbra is el kell menni kozmetikushoz, hogy befesse tartós festékkel a szálakat, legfeljebb ritkábban.

4. A tetoválás leginkább az UV fény hatására fakul, halványodik. Ezért praktikus a tetovált felületet napozáskor magas faktorszámú fényvédővel védeni. Ezzel lényegesen meg lehet hosszabbítani a szemöldök tetoválás minőségi kinézetét.

5. A tetoválás színe idővel természetes módon is halványodik, fakul. Mint minden, akkor szép, ha frissítik! 2-3 évenként javaslom, hogy vizsgáljuk meg a tetoválás formáját és színét is és frissítsük fel ezeket.

Lanèche Szépségklinika