Profizmus a tengerentúlon

Harmadik alkalommal került megrendezésre a „Power in Permanent Beauty 2019” Sminktetováló konferencia az Amerikai Egyesült Államokbeli Orlando városában. Idén az a különleges helyzet állt elő, hogy egy magyar szakember is meghívást kapott, mint vendég tetováló művész, nem más, mint az itthon és nemzetközi szinten is egyre elismertebb és egyre keresettebb oktató Chris Nay, szalonunk sminktetoválója! Ő osztja most meg a tapasztalatait:

A sminktetoválás világában, általánosságban az USA, az elmúlt 30 évben technikai fejlettségéhez és fizetőképes keresletéhez képest aggasztóan le volt maradva az elkészült munkák minőségében Európához viszonyítva. Magát a sminktetoválást is ott találták fel kb. 70 évvel ezelőtt és onnan indult, azonban mégsem lett akkora kultúrája, mint Európában.

2019-ben kijelenthetjük, hogy nagyon éheznek a naprakész tudásra és ezért mindent meg is tesznek. Az nem túlzottan jellemző rájuk, hogy mobilisak lennének, ellenben előszeretettel importálják a külföldi tudást és eszközöket, amit átvesznek, hasznosítanak és maguk építik tovább. Ebben a hangulatban telt a konferencia végig. Eddigi karrierem során bármerre is jártam a világban, egyetlen konferencián sem kaptam annyi szakmai kérdést, mint ez alatt a 3 nap alatt.

Összegezve ezt a három napos konferenciát az a véleményem, hogy az USA elkezdett fejlődni sminktetoválás terén nem is akármilyen tempóban. Meggyőződésem, hogy egyre több és több kiugró sminktetováló tehetség fog feltűnni hamarosan a szakmában, akikre mindenképpen érdemes lesz odafigyelni!

Hírlevél feliratkozás