Gyanta és Intim Gyanta

“Szőrtelenítő eljárásaink közül vendégeink nagy része a gyantázást választja. Mitől olyan népszerű ez a szolgáltatás?”

A szőrtelenítés egészen Kleopátra koráig visszavezethető. A nők már akkor is különböző szépség praktikákat vetettek be a szépségápolás, így a szőrtelenítés területén is. A szépségipar folyamatos fejlődésének köszönhetően ma már lehetőség van különböző területekhez különböző gyanták közül választani. A gyantázást kétféleképpen „hagyományos”, vagyis krémes gyantával, illetve papírcsíkkal lehet végezni, melyre patronnal visszük fel a gyantát. A gyantázás során a célunk hogy a fájdalmat a minimálisra csökkentve és persze bőr felső rétegében is minél kevesebb kárt okozva, a lehető leghatékonyabban szabaduljunk meg a nem kívánt szőrszálaktól. A nők általában a szemöldök, áll, pajesz, hónalj, kar és láb, bajusz, valamint a bikini-vonal szőrtelenítését kérik, de egyre elterjedtebb az intim terület teljes gyantázása is, vagyis az intim gyanta. A férfiak a hónalj, hát és mellkas területét szőrtelenítik. Míg a kar és láb területén a patronos gyantát használjuk (ez a gyanta illat-, és színezőanyagtól mentes), az érzékeny részekre (arc, hónalj, bikini-vonal, intim terület) a krémes gyantát választjuk.

Miért? A krémes gyanta már a felvitelkor sokkal kellemesebb érzést nyújt, hiszen nem nyomjuk, húzzuk a bőrt, és letépéskor a bőr kevésbé sérül. Krémes gyantánk azulént tartalmaz, mely nyugtatja a bőrt, megakadályozva ezzel a későbbi pirosságot, allergiás reakciót.

  Intim gyanta: A bikini vonal mentén már régóta szőrtelenítünk, sőt a divat igényeinek változásával különböző fazonúra gyantázzuk az intim területet. Manapság azonban sokan igénylik az intim gyanta lehetőségét. Higiéniai okok miatt, vagy egyszerűen csak esztétikai szempontból egyre többen kérik az intim gyanta szolgáltatásunkat. Az intim gyanta, vagyis az intim terület teljes szőrtelenítése a diszkréció mellett különös figyelmet és gyakorlatot igényel. Fontos, hogy az intim gyanta más helyiségtől elzártan, külön kabinban történjen. Normál intim gyanta esetén is fontos, hogy gyantázás előtt a bőr ne legyen krémes, tehát a reggeli fürdés után legjobb, ha nem használ vendégünk krémes testápolót. Fontos feladata a kozmetikusnak, hogy zsírtalanítsa a gyantázandó felületet, különben nem sikerül hibátlanul eltávolítani a nem kívánatos szőrszálakat. Ennek oka, hogy nem tud jól rátapadni a gyanta a szőrszálra, így nem is lehet teljesen kitépni a szőrtüszőből. Gyantázás után kenjünk a bőrre valamilyen hűsítő krémet, mely fertőtlenít is, vagy használjunk nyugtató olajokat.

  Fontos szabály! A gyantázást követő 24 órában kerülni kell a napozást, szolárium használatát, uszoda/strand látogatását. Ha gyantázás után rövid időn belül napozunk/szoláriumozunk, pigmentfoltok alakulhatnak ki, illetve az érzékenység miatt begyulladhat a bőr! A strand és uszoda pedig különösen veszélyes a frissen gyantázott bőrre!

 
 
Hírlevél feliratkozás