IPL-Villanófényes szőrtelenítés

Az IPL végleges szőrtelenítést csak kiváló minőségű géppel és magasan képzett szakemberrel lehet eredményesen elvégezni! Nálunk mindkettő rendelkezésre áll!

Válassza az IPL szőrtelenítést, ha tartós eredményre vágyik fájdalom nélkül!

Laser-Hair-Removal-1024x689

A Spectra Quattro IPL géppel történő kezelés lényege, hogy egy intenzív fényimpulzus végzi a munkát, mely a következő problémák kezelésére alkalmas:

 • tartós szőrtelenítés
 • pigmentált bőrelváltozások eltávolítása
 • bőrfiatalítás

Napbarnított vagy szoláriumozott bőr esetén nem alkalmazható egyik eljárás sem! Ez esetben a szálankénti szőrtelenítés lehet a megoldás!

Nálunk végzett IPL végleges szőrtelenítés garanciái:

 • Garantáltan a leghatékonyabb (szakszervizzel ellenőrzött) IPL géppel dolgozunk.
 • Garantáltan nem fog megégni a bőre a kezeléstől, mint egyes más kozmetikákban.
 • Garantáltan 4 cm2 kezelünk egy villanás alkalmával, nem 2 vagy 3 cm2, mint más kozmetikákban, ezáltal nagyobb felületre hat.
 • Garantáltan IPL szakirányú tudással rendelkező kolléganő végzi a kezelést.
 • Garantáltan nem kerül egy vagyonba az IPL kezelés a Lanèche Szépségklinikán!

Hogyan működik az IPL kezelés és milyen hatása van?

A nagy energiájú IPL fényvillanás a pigment foltokban, a szőrszálban lévő barna színű pigmentben vagy az értágulatokban lévő vörös színű pigmentben (oxi-hemoglobin) elnyelődve hővé alakul át, ezáltal annyira felhevíti, hogy semlegesíti azt.

IPL – Tartós szőrtelenítés

Általában a szőrszálaknak csak egy bizonyos, körülbelül 20-30% van éppen növekedési fázisában. Ebben a növekedési szakaszban a szőrszál és a szőrtüsző között még közvetlen kapcsolat áll fönn. Ebben a fázisban termelődik melanin pigment is, mely a szőrszál színét adja. Az IPL végleges szőrtelenítés a sötét szőrszálak esetében lehet hatékony megoldás, hiszen ezek árnyalatukból fakadóan képesek elnyelni a fényt. A világos vagy éppen az őszülő szőrszálak esetén ez a fényelnyelés már nem ilyen hatásos, ezért ott a végleges szőrtelenítésre más módszert kell alkalmazni.

Az IPL villanófényes szőrtelenítés során a fény energiája hővé alakul, ezáltal megakadályozza azt, hogy a szőrszál újratermelődjön. Az IPL kezelőfejébe egy hűtőrendszert építenek be, így a kezelés csak apró kellemetlenséget okoz, ezért a szőrtelenítés alatt szinte semmilyen fájdalom nem érezhető.

Mint azt már említettem a szőrszálaknak csak egy kis része az, mely éppen növekedési fázisában tart és mivel ezen eljárás főleg ezekkel szemben lehet hatásos, ezért fontos, hogy a kezelést néhányszor megismételjük. Testtájékonként a kezelhető szálak mértéke változó lehet, így több kezelésre is szükség lehet a hetékony eredmény eléréséhez, melyek száma nagyban függ a kezelendő testrésztől. Egy kúra 7-8 alkalomból áll, kb. havi ismétlődéssel.
IPL – Bőrfiatalítás (photorejuvenacio)

Az eljárás lényege, hogy egy nagy energiájú fény-nyalábot juttatunk a bőrbe, ahol az az alsóbb rétegekben hővé alakul és ennek köszönhetően fokozódik az elasztin és a kollagén termelődés, így válik a bőr lágyabbá és rugalmasabbá. Ahogy a kollagén elkezdi önmagát újjáépíteni feltölti a réseket a bőr ráncain belül. Az IPL photorejuvenációs kezelésnek köszönhetően javul a bőr vízmegkötő képessége is, vagyis a különböző hidratáló kezelések sokkal nagyobb hatást érhetnek el. A kezelés hatására sokkal feszesebbé és fiatalosabbá válhat a bőr.

Az IPL bőrfiatalító kezelés már 4 alkalom alatt látványos változást eredményezhet, de az igazi eredmény majd csak 4-5 hónap után mutatkozik meg igazán. Ezen eljárással a ráncok mélysége akár 90 %-al is csökkenthető. A kúra szerű kezelés 4-5 alkalomból áll, melyeket három hetente ajánlott megismételni.

Az IPL végleges szőrtelenítés előtti megfontolások és előkészületek:

Fontos, hogy a kezelésre tiszta bőrrel érkezzen, vagyis a kezelni kívánt felületen se smink, se testápoló ne legyen. A szőrtelenítés eredményességéhez fontos, hogy a szőrszálak minimum 2 mm hosszúak legyenek. A szőrtelenítést végző munkatársunk a kezelés előtt felvilágosítást nyújt Önnek a kezelés menetéről, valamint hogy az milyen otthoni ápolást kíván majd.

IPL végleges szőrtelenítés menete:

 • Egészségügyi felvételi űrlap, dokumentáció kitöltése
 • Bőrtípus meghatározása
 • Kezelendő felület megtisztítása, esetleg a hosszabb szőrszálak levágása
 • Ezután jöhet az anyajegyek és pigmentfoltok eltakarása
 • A kezelés okozhat némi kellemetlen érzést. A villanásokat enyhe szúró, kicsit csípő érzés kisérheti. Az IPL végleges szőrtelenítés utáni még 1-2 óráig a bőrön enyhe pirosodás lesz látható.

IPL végleges szőrtelenítés utáni otthoni ápolás és fontos utasítások:

 • Ha szükséges, akkor használjunk különböző bőrnyugtató, esetleg hűsítő krémeket.
 • A kezelés után néhány napig mindenféleképpen kerüljük a kozmetikumok, illetve más, a bőrt irritáló anyagok használatát!
 • Napozás, szolárium, és önbarnító krémek használata a kezelés előtt is és utána is nyolc napig tilos!
 • Nem ajánlott a klóros, illetve forró vízben fürödnünk és a kezelést követő első napon az uszoda látogatást is mellőzzük!
 • A kezelés után nem ajánlott a gyantázás, a gépi epilálás, illetve a csipeszelés!
 • Szőrtelenítő krém használata, illetve a szőrszálak szőkítése szintén nem ajánlott!
 • Fontos, hogy a hámló bőrt ne szedje le, ugyanis ez foltosodást eredményezhet!

Ha bármilyen kérdése van, nyugodtan hívjon fel bennünket, vagy írjon e-mailt!

A LEGJOBB EREDMÉNY ÉRDEKÉBEN JAVASOLT A VENDÉGNEK VÉGIG JÁRNIA A TELJES IPL VÉGLEGES SZŐRTELENÍTÉS KEZELÉSI SOROZATÁT!

Hírlevél feliratkozás